Menu Betaal
parkeren online

HenschotermeerZwemmen & Recreëren

ZWEMMEN

Niet alleen het zandstrand is heerlijk vertoeven maar ook de kwaliteit van het zwemwater is goed. In de zomer wordt het water regelmatig gecontroleerd en om de hygiéne te waarborgen zijn er diverse toiletgebouwen rondom het meer aanwezig.  

Diepte & veiligheid

De zandbodem van het meer loopt geleidelijk af waardoor het ook geschikt is voor kinderen, maar wees je er wel bewust van het diepste punt van het meer 2.20 meter is. Zorg dat u zelf en uw eventuele (minder jarige) kinderen voldoende zwemvaardigheid hebben (geadviseerd wordt minimaal 2 geldige zwemdiploma’s) en zorg minimaal voor goed gebruik van voldoende drijfmiddelen zoals bv. het dragen van een drijfvest en/of zwembandjes. 

Het is op geen enkele plaats toegestaan om te duiken en ook het springen vanaf de bruggen is verboden. Voor uw veiligheid, en die van de andere bezoekers, zal hier streng op worden toegezien en gehandhaafd. Er is geen bad toezicht aanwezig dus heb oog voor elkaar!

SPORT & SPEL

Het langgerekte zandstrand leent zich prima voor allerlei strandspelen zoals een potje strandvolleybal of een enerverende bootcamp. Voor de kleinere bezoekers zijn er een aantal leuke houten speeltoestellen waaronder een piratenschip. Aan de rand van het bos liggen speelweiden & speelheuvels. In het midden van het meer ligt een eiland die door twee houten voetbruggen met het strand verbonden is. Kortom, er is genoeg te ontdekken!

WANDELEN & HARDLOPEN

Het verharde voetpad rondom het meer heeft een lengte van bijna 2.500 meter waardoor het erg geschikt is voor hardlopers. Niet alleen op het terrein zelf maar ook rondom het Henschotermeer kunt u diverse gemarkeerde wandel- en fietsroutes door het omliggende gebied volgen.

verantwoordelijk genieten

Iedere bezoeker die het terrein betreedt en activiteiten onderneemt of gaat zwemmen, of op een andere wijze het water betreed doet dit volledig op eigen risico.