Menu Parkeren
Betaal hier online

HenschotermeerZwemmen & Recreëren

ZWEMMEN

Niet alleen het zandstrand is heerlijk vertoeven maar ook de kwaliteit van het zwemwater is goed. In de zomer wordt het water regelmatig gecontroleerd en om de hygiéne te waarborgen zijn er diverse toiletgebouwen rondom het meer aanwezig. 

 

Diepte & veiligheid

De zandbodem van het meer loopt geleidelijk af waardoor het ook geschikt is voor kinderen, maar wees je er wel bewust van het diepste punt van het meer 2.20 meter is, dus houdt elkaar goed in de gaten en zorg dat kinderen zonder zwemvaardigheid veiligheidsvoorzieningen hebben. Er is geen bad toezicht aanwezig dus heb oog voor elkaar!

SPORT & SPEL

Het langgerekte zandstrand leent zich prima voor allerlei strandspelen zoals een potje strandvolleybal of een enerverende bootcamp. Voor de kleinere bezoekers zijn er een aantal leuke houten speeltoestellen waaronder een piratenschip. Aan de rand van het bos liggen speelweiden & speelheuvels. In het midden van het meer ligt een eiland die door twee houten voetbruggen met het strand verbonden is. Kortom, er is genoeg te ontdekken!

 

WANDELEN & HARDLOPEN

Het verharde voetpad rondom het meer heeft een lengte van bijna 2.500 meter waardoor het erg geschikt is voor hardlopers. Niet alleen op het terrein zelf maar ook rondom het Henschotermeer kunt u diverse gemarkeerde wandel- en fietsroutes door het omliggende gebied volgen.