Menu Parkeren & Toegang
Betaal hier online

HenschotermeerTARIEVEN & TICKETS

Parkeer- & toegangstickets uitsluitend online verkrijgbaar!  

Persoons entree TICKETS

Voor personen vanaf 3 jaar geldt een toegangstarief o.b.v. een dagkaart of abonnement. Toegangstickets kunnen, i.v.m. de maatregelen rondom het Coronavirus, uitsluitend online worden aangeschaft. Na betaling zult u per mail een bevestigingsticket ontvangen waarmee u zeker bent van toegang tot het meer. De prijs voor een dagkaart Henschotermeer bedraagt € 2,95 p.p. (1 april t/m 30 september 2020).

Bent u van plan vaker van het Henschotermeer te komen genieten dan is een persoonsgebonden seizoenabonnement voor u een goede optie. Ook deze kunt u uitsluitend online aanschaffen, á € 29,50 p.p. en geeft u t/m 30 september 2020 onbeperkt toegang tot het Henschotermeer. Bent u in het bezit van een abonnement dan kunt u gewoon komen wanneer u wilt, op uw komst wordt gerekend.

Zowel bij aanschaf van een dagkaart als bij een seizoenabonnement ontvangt u een Barcode/QR-code die u vanaf de geprinte ticket of via het scherm van uw smartphone bij één van de twee ingangen kunt scannen. Na aanschaf van een toegang- of parkeerticket is er geen restitutie mogelijk

Klik hier voor meer informatie over de tarieven voor groepen.

PARKEERTICKETS

Het Henschotermeer beschikt over een eigen parkeerterrein waar u, tussen 8.30 uur en zonsondergang, kunt parkeren tegen het daarvoor geldende tarief. Parkeertickets kunnen, i.v.m. de maatregelen rondom het Coronavirus, uitsluitend online worden aangeschaft. Alle parkeer- & toegangstickets kunnen, i.v.m. de maatregelen rondom het Coronavirus, uitsluitend online worden aangeschaft. Na betaling zult u per mail een bevestigingsticket ontvangen. Met dit ticket kunt u zeker zijn van een parkeerplaats.

Het parkeersysteem werkt op basis van kentekenherkenning dus u kunt rustig oprijden tot de slagboom, uw kenteken wordt dan automatisch geregistreerd waarna de slagboom opent.

Mocht u toch ter plaatse het parkeertarief willen voldoen dan kan dat uitsluitend online door, m.b.v. uw eigen smartphone, uw kenteken in te voeren en de betaling te voldoen. (een parkeerplek is dan niet gegarandeerd maar o.b.v. beschikbaarheid) Na betaling zal bij vertrek uw kenteken herkend worden en de slagboom automatisch voor u openen.

 

PARKEERTARIEVEN 2020

Jaarabonnement parkeren ( geldig van 01-01 t/m 31-12 2020)

Vanaf 1 januari is het mogelijk om een jaarabonnement parkeren aan te schaffen die geldig is vanaf de datum van aankoop t/m 31 december 2020. Voor € 70,00 kunt u het hele jaar onbeperkt gebruik maken van het parkeerterrein (o.b.v. beschikbaarheid tussen 8.30 uur en zonsondergang)  U kunt dit abonnement hier online aanschaffen

1-4 t/m 30-9    1-10 t/m 31-12 
€ 2,50    € 3,00      per uur
€ 7,00    € 10,00       voor een dagkaart** 
€ 15,00    € 18,00       maximaal tarief
€ 70,00    € 70,00       jaarabonnement (t/m 31-12-2020)


** Dagkaart dient binnen 2 uur na aankomst te worden aangeschaft, anders geldt het uur tarief.

 

 

PARKEERINFORMATIE

Parkeerterrein
Parkeren van auto’s en motoren kan het gehele jaar, tegen het geldende parkeertarief, vanaf 8.30 uur tot zonsondergang. Boek voor uw komst online een 'Dagkaart parkeren' en u bent zeker van een parkeerplek. U kunt ook achteraf, op locatie, online betalen m.b.v. uw smartphone maar een parkeerplek is dan niet gegarandeerd maar o.b.v. beschikbaarheid. (Betaalautomaten zijn niet in gebruik) 

Dagkaart parkeren
Bent u van plan om langer dan 3 uur te blijven, dan kunt u binnen 2 uur na binnenkomst online, m.b.v. uw eigen smartphone,  een ‘Dagkaart parkeren’ aanschaffen wat aanzienlijk goedkoper is. Wel zult u pas bij aankomst weten of u kunt parkeren aangezien achteraf betalen o.b.v. beschikbaarheid is.

Fietsenstalling
​Komt u met de fiets of bromfiets, dan dient u die te stallen in één van de gratis fietsenstallingen die bij beide ingangen aanwezig zijn. Indien u de fiets of bromfiets buiten de fietsenstalling plaatst dan bestaat de kans dat deze verwijderd zal worden.

Handhaving & reglement Henschotermeer

Het is niet  toegestaan om op het recreatiegebied aanwezig te zijn zonder geldig toegangsbewijs. Hier zal op worden gecontroleerd en waar nodig gehandhaafd. 

Om de veiligheid te waarborgen en het voor alle bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken is er op het Henschotermeer  een terreinreglement van kracht, waar iedere bezoeker zich aan dient te houden. 

Bekijk hier het terreinreglement