Menu Parkeren
Betaal online

HenschotermeerTARIEVEN & TICKETS

PERSOONS ENTREE TICKETS

TOT 31 MAART IS DE TOEGANG VOOR PERSONEN VRIJ!
Van 1 april t/m 30 september is er entreeheffing van kracht van € 3,25 p.p. voor personen vanaf 3 jaar. T
oegangstickets kunnen, mede door de maatregelen rondom het Coronavirus, uitsluitend online worden aangeschaft. Na betaling zult u per mail een bevestigingsticket ontvangen waarmee u zeker bent van toegang tot het meer. 

Als u het Henschotermeer regelmatig bezoekt dan is een persoonsgebonden seizoenabonnement in 2021 voor u misschien wel een goede optie. U kunt deze uitsluitend online aanschaffen, á € 32,50 p.p. Hiermee heeft u het hele jaar door onbeperkt toegang tot het Henschotermeer. Het abonnement is geldig vanaf datum aankoop t/m 31 december 2021.  Bent u in het bezit van een abonnement dan kunt u gewoon komen wanneer u wilt, op uw komst wordt gerekend. 

Na online aanschaf ontvangt u per mail een bevestiging met QR-code. Deze kunt u via het scherm van uw smartphone, of uitgeprint, bij één van de twee ingangen scannen. Na aanschaf van een toegang- of parkeerticket is restitutie niet mogelijk. Mocht u, zodra de regelgeving het weer toelaat, met een groep willen komen dan informeer dan naar de tarieven.

PARKEERTICKETS

Het Henschotermeer beschikt over een eigen parkeerterrein waar u, tussen 8.30 uur en zonsondergang, kunt parkeren tegen het daarvoor geldende tarief. Parkeertickets kunnen, mede door de maatregelen rondom het Coronavirus, uitsluitend online worden aangeschaft. Na betaling zult u per mail een bevestigingsticket waarmee u reservering definitief is.

Het parkeersysteem werkt op basis van kentekenherkenning dus u kunt rustig oprijden tot de slagboom, uw kenteken wordt dan automatisch geregistreerd waarna de slagboom opent. Als u online een parkeerdagkaart heeft aangeschaft dan zal het systeem uw kenteken bij binnenkomst herkennen en koppelen aan uw betaling. Bij het verlaten van het parkeerterrein zal de slagboom automatisch voor u openen.

Mocht u toch ter plaatse het parkeertarief willen voldoen dan kan dat online, m.b.v. uw eigen smartphone, door uw kenteken in te voeren en de betaling te voldoen. (een parkeerplek is dan niet gegarandeerd maar o.b.v. beschikbaarheid) Na betaling zal bij vertrek uw kenteken herkend worden en de slagboom automatisch voor u openen. 

PARKEERTARIEVEN 2021

Jaarabonnement parkeren (geldig van 01-01 t/m 31-12 2021)

Het is alleen mogelijk om online een parkeer jaarabonnement aan te schaffen. Deze is geldig vanaf de datum van aankoop t/m 31 december 2021 en wordt gekoppeld aan het door u aangegeven kenteken. Voor € 70,00 kunt u het hele jaar onbeperkt gebruik maken van het parkeerterrein (o.b.v. beschikbaarheid tussen 8.30 uur en zonsondergang) U kunt dit abonnement hier online aanschaffen.

1-10 t/m 31-3-21 (uitsluitend online)

1-4 t/m 30-9-21
(uitsluitend online)

€   3,00 €   2,50 per uur
€ 10,00 €   7,00  voor een dagkaart* 
€ 18,00 € 15,00  maximaal tarief
€ 70,00 € 70,00  jaarabonnement t/m 31-12-21


* Dagkaart dient binnen 2 uur na aankomst te worden aangeschaft, anders geldt het uur tarief.

 

pARKEERINFORMATIE

Parkeerterrein
Parkeren van auto’s en motoren kan het gehele jaar, tegen het geldende parkeertarief, vanaf 8.30 uur tot zonsondergang. Boek voor uw komst online een 'dagkaart parkeren' en u bent zeker van een parkeerplek. U kunt ook achteraf, op locatie, online betalen m.b.v. uw smartphone maar een parkeerplek is dan niet gegarandeerd maar o.b.v. beschikbaarheid. (Betaalautomaten zijn van 1 april t/m 30 september niet in gebruik) 

Dagkaart parkeren 
Bent u van plan om langer dan 3 uur te blijven, dan kunt u binnen 2 uur na binnenkomst online, m.b.v. uw eigen smartphone,  een ‘dagkaart parkeren’ aanschaffen wat aanzienlijk goedkoper is. Let wel: achteraf betalen is o.b.v. beschikbaarheid.

Fietsenstalling
​Komt u met de fiets of bromfiets, dan dient u die te stallen in één van de gratis fietsenstallingen die bij beide ingangen aanwezig zijn. Indien u hem buiten de fietsenstalling plaatst dan bestaat de kans dat hij verwijderd zal worden.

Handhaving & reglement Henschotermeer

Het is niet  toegestaan om op het recreatiegebied aanwezig te zijn zonder geldig toegangsbewijs. Hier zal op worden gecontroleerd en waar nodig gehandhaafd. 

Om de veiligheid te waarborgen en het voor alle bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken is er op het Henschotermeer  een terreinreglement van kracht, waar iedere bezoeker zich aan dient te houden. 

Bekijk hier het terreinreglement