Menu Parkeren
Betaal hier online

HenschotermeerTARIEVEN & TICKETS

Parkeerkaarten online verkrijgbaar!  

Persoons entree TICKETS

Voor personen vanaf 3 jaar geldt een toegangstarief o.b.v. een dagkaart of abonnement. Toegangstickets voor de periode van 1 april t/m 30 september 2021 á € 3,25 kunnen, mede door de maatregelen rondom het Coronavirus, uitsluitend online worden aangeschaft. Na betaling zult u per mail een bevestigingsticket ontvangen waarmee u zeker bent van toegang tot het meer. 

Als u het Henschotermeer regelmatig bezoekt dan is een persoonsgebonden seizoenabonnement in 2021 (Met onbeperkt toegang van 1 april t/m 30 september) voor u een goede optie. U kunt deze, vanaf 1 januari 2021, uitsluitend online aanschaffen, á € 32,50 p.p. Bent u in het bezit van een abonnement dan kunt u gewoon komen wanneer u wilt, op uw komst wordt gerekend. 

Na aanschaf ontvangt u een Barcode / QR-code die u vanaf de geprinte ticket of via het scherm van uw smartphone bij één van de twee ingangen kunt scannen. Na aanschaf van een toegang- of parkeerticket is er geen restitutie mogelijkKlik hier voor meer informatie over de tarieven voor groepen.

PARKEERTICKETS

Het Henschotermeer beschikt over een eigen parkeerterrein waar u, tussen 8.30 uur en zonsondergang, kunt parkeren tegen het daarvoor geldende tarief. Parkeertickets voor de periode van 1 april t/m 30 september kunnen, mede door de maatregelen rondom het Coronavirus, uitsluitend online worden aangeschaft. Na betaling ontvangt u een bevestigingsticket per mail waarmee u zeker bent  van een parkeerplaats.

Het parkeersysteem werkt op basis van kentekenherkenning dus u kunt rustig oprijden tot de slagboom, uw kenteken wordt dan automatisch geregistreerd waarna de slagboom opent.

Mocht u toch ter plaatse het parkeertarief willen voldoen dan kan dat online, m.b.v. uw eigen smartphone, door uw kenteken in te voeren en de betaling te voldoen. (een parkeerplek is dan niet gegarandeerd maar o.b.v. beschikbaarheid) Na betaling zal bij vertrek uw kenteken herkend worden en de slagboom automatisch voor u openen. Mocht het voor u echt niet mogelijk zijn om van de optie 'online betalen' gebruik te maken dan is er vanaf 1 oktober t/m 30 maart de mogelijkheid om van een betaalautomaat gebruik te maken. Met het oog op de veiligheid, en i.v.m. het voorkomen van groepsvorming, willen wij u dringend verzoeken om zoveel mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheid om online te betalen!

PARKEERTARIEVEN 2020

Jaarabonnement parkeren (geldig van 01-01 t/m 31-12 2021)

Vanaf 1 januari is het mogelijk om een Parkeer jaarabonnement aan te schaffen. Deze is geldig vanaf de datum van aankoop t/m 31 december 2021. Voor € 70,00 kunt u het hele jaar onbeperkt gebruik maken van het parkeerterrein (o.b.v. beschikbaarheid tussen 8.30 uur en zonsondergang) U kunt dit abonnement hier online aanschaffen.

1-10- t/m 31-3-2021 
(online & betaalautomaat)

1-4 t/m 30-9-2021
(uitsluitend online)

€   3,00 €   2,50 per uur
€ 10,00 €   7,00  voor een dagkaart** 
€ 18,00 € 15,00  maximaal tarief
€ 70,00 € 70,00  jaarabonnement (vanaf 01-01 t/m 31-12-2021)


** Dagkaart dient binnen 2 uur na aankomst te worden aangeschaft, anders geldt het uur tarief.

PARKEERINFORMATIE

Parkeerterrein
Parkeren van auto’s en motoren kan het gehele jaar, tegen het geldende parkeertarief, vanaf 8.30 uur tot zonsondergang. Boek voor uw komst online een 'Dagkaart parkeren' en u bent zeker van een parkeerplek. U kunt ook achteraf, op locatie, online betalen m.b.v. uw smartphone maar een parkeerplek is dan niet gegarandeerd maar o.b.v. beschikbaarheid. (Betaalautomaten zijn in de periode van 1 april t/m 30 september niet in gebruik) 

Dagkaart parkeren 
Bent u van plan om langer dan 3 uur te blijven, dan kunt u binnen 2 uur na binnenkomst online, m.b.v. uw eigen smartphone,  een ‘Dagkaart parkeren’ aanschaffen wat aanzienlijk goedkoper is. Wel zult u pas bij aankomst weten of u kunt parkeren aangezien achteraf betalen o.b.v. beschikbaarheid is.

Fietsenstalling
​Komt u met de fiets of bromfiets, dan dient u die te stallen in één van de gratis fietsenstallingen die bij beide ingangen aanwezig zijn. Indien u de fiets of bromfiets buiten de fietsenstalling plaatst dan bestaat de kans dat deze verwijderd zal worden.

Handhaving & reglement Henschotermeer

Het is niet  toegestaan om op het recreatiegebied aanwezig te zijn zonder geldig toegangsbewijs. Hier zal op worden gecontroleerd en waar nodig gehandhaafd. 

Om de veiligheid te waarborgen en het voor alle bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken is er op het Henschotermeer  een terreinreglement van kracht, waar iedere bezoeker zich aan dient te houden. 

Bekijk hier het terreinreglement