Menu Betaal
parkeren online

HenschotermeerTARIEVEN & TICKETS

 PERSOONS ENTREE TICKETS 

uitsluitend online te betalen.

Van 1 okt t/m 31 maart is er geen entreeheffing van kracht. (Behalve tijdens een schaatsperiode) Van 1 april t/m 30 september 2023 is er entreeheffing van kracht á € 3,35 p.p. (vanaf 3 jaar) Toegangstickets kunnen, uitsluitend online worden aangeschaft. Na betaling ontvangt u per mail een bevestiging met QR-code. Deze kunt u via uw smartphonescherm, of uitgeprint, bij één van de twee ingangen scannen. 

Als u het Henschotermeer regelmatig bezoekt dan is een persoonsgebonden seizoenabonnement in 2023 voor u misschien wel een goede optie. Deze is vanaf 1 januari 2023 uitsluitend online aan te schaffen. Dit abonnement geeft u het hele jaar door onbeperkt toegang tot het Henschotermeer en is geldig vanaf de datum van aankoop t/m 31 december 2023.  Bent u in het bezit van een abonnement dan kunt u gewoon komen wanneer u wilt, op uw komst wordt gerekend. 

Persoons- en parkeertickets kunt u op datum aanschaffen, éénmaal aangeschaft is restitutie niet mogelijk. Mocht u met een groep het Henschotermeer willen bezoeken informeer dan naar de groepstarieven.

PARKEERTICKETS

Het Henschotermeer beschikt over een eigen parkeerterrein waar u, tussen 8.30 uur en zonsondergang, kunt parkeren tegen het daarvoor geldende tarief. Parkeertickets kunnen, uitsluitend online worden aangeschaft. Na betaling zult u per mail een bevestigingsticket waarmee u reservering definitief is.

Het parkeersysteem werkt op basis van kentekenherkenning dus u kunt rustig oprijden tot de slagboom, uw kenteken wordt dan automatisch geregistreerd waarna de slagboom opent. Wanneer u online een parkeerdagkaart heeft aangeschaft dan zal het systeem uw kenteken bij binnenkomst herkennen en koppelen aan uw betaling. Bij het verlaten van het parkeerterrein zal de slagboom automatisch voor u openen.

Mocht u toch ter plaatse het parkeertarief willen voldoen dan kan dat online, m.b.v. uw eigen smartphone, door uw kenteken in te voeren en de betaling te voldoen. (een parkeerplek is dan niet gegarandeerd maar o.b.v. beschikbaarheid) Na betaling zal bij vertrek uw kenteken herkend worden en de slagboom automatisch voor u openen. 

PARKEERTARIEVEN 2022/2023

Naast het online kopen van een parkaardagkaart, of het achteraf online betalen van het uurtarief, is het ook mogelijk om een parkeerjaarabonnement aan te schaffen. Deze is geldig vanaf de datum van aankoop t/m 31 december 2023 en wordt gekoppeld aan het door u opgegeven kenteken. Zo kunt u voor € 75,00 het hele jaar onbeperkt gebruik maken van het parkeerterrein (o.b.v. beschikbaarheid tussen 8.30 uur en zonsondergang), in de zomer om heerlijk te komen zwemmen en in het najaar voor een mooie herfstwandeling. Wilt u niet langer wachten?... via deze link kunt u dit vandaag regelen en de rest van het jaar eenvoudig parkeren bij het Henschotermeer, we houden een plekje voor u vrij! 

1-4 t/m 30-9-23
uitsluitend online

1-10-22 t/m 31-3-23

€    2,70 €    3,00 per uur
€    7,50 €  10,00  voor een dagkaart * 
€  13,00 €  15,00  maximaal tarief
€  75,00 €  75,00  jaarabonnement t/m 31-12


* Binnen 2 uur na aankomst online betalen, anders uurtarief!

 

pARKEERINFORMATIE

Parkeerterrein
Parkeren van auto’s en motoren kan het gehele jaar, tegen het geldende parkeertarief, vanaf 8.30 uur tot zonsondergang. Boek voor uw komst online een 'dagkaart parkeren' en u bent zeker van een parkeerplek. U kunt ook achteraf, op locatie, online betalen m.b.v. uw smartphone maar een parkeerplek is dan niet gegarandeerd maar o.b.v. beschikbaarheid. (Betaalautomaten zijn van 1 april t/m 30 september niet in gebruik) 

Dagkaart parkeren 
Bent u van plan om langer dan 3 uur te blijven, dan kunt u binnen 2 uur na binnenkomst online, m.b.v. uw eigen smartphone,  een ‘dagkaart parkeren’ aanschaffen wat aanzienlijk goedkoper is. Let wel: achteraf betalen is o.b.v. beschikbaarheid.

Fietsenstalling
​Komt u met de fiets of bromfiets, dan dient u die te stallen in één van de gratis fietsenstallingen die bij beide ingangen aanwezig zijn. Indien u hem buiten de fietsenstalling plaatst dan bestaat de kans dat hij verwijderd zal worden.

Handhaving & reglement Henschotermeer

Het is niet  toegestaan om op het recreatiegebied aanwezig te zijn zonder geldig toegangsbewijs. Hier zal op worden gecontroleerd en waar nodig gehandhaafd. 

Om de veiligheid te waarborgen en het voor alle bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken is er op het Henschotermeer  een terreinreglement van kracht, waar iedere bezoeker zich aan dient te houden. 

Bekijk hier het terreinreglement