Menu Parkeren & Toegang
Betaal hier online

Henschotermeer

 

INFORMATIE M.B.T. MAATREGELEN CORONAVIRUS

Nu Recreatiegebied Henschotermeer weer toegankelijk is voor bezoekers zullen we ons met elkaar moeten houden aan de onderstaande voorschriften en maatregelen die ons door de overheid zijn opgelegd om in deze tijd op een zo veilig mogelijk wijze met elkaar te kunnen recreëren:

 • BLIJF THUIS ALS... - Voor iedereen geldt: blijf thuis als u één van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°) of koorts (38 C° of hoger). Blijf ook thuis als iemand in uw huishouden koorts heeft (38 C° of hoger) en/ of benauwdheidsklachten.

 • VOLG AANWIJZINGEN OP - Als bezoeker van het recreatiegebied Henschotermeer dient u alle aanwijzingen van personeel en toezichthouders ten alle tijden op te volgen en de regels, zoals die in verband met corona zijn opgesteld, na te leven.

 • VOORAF ONLINE BOEKEN - Het is noodzakelijk dat u uw dagkaart, en eventuele parkeerkaart, voorafgaand aan uw bezoek online boekt en betaalt via de website www.henschotermeer.nl  Om groepsvorming te voorkomen en handelingen te beperken zijn de betaalautomaten ter plaatse niet in gebruik.

 • BEPERKT AANTAL BEZOEKERSWanneer u een ticket online heeft gekocht geeft u dit zekerheid op toegang tot het meer. Als blijkt dat door de toename van het aantal bezoekers de beheersbaarheid van de maatregelen en daarmee de veiligheid in het geding komt zal het voor bezoekers zonder ticket niet mogelijk zijn om van het Henschotermeer gebruik te maken.

 • ABONNEMENTHOUDERS - Bezoekers die in het bezit zijn van een abonnement (persoonstoegang & parkeren) hebben bij openstelling altijd de mogelijkheid om van het Henschotermeer en/ of parkeerterrein gebruik te maken. 

 • (OPEN)VUUR & GLAS VERBODEN - Barbecueën, het gebruik van kooktoestellen (ook op gas) en open vuur is op het gehele terrein verboden wat ook geldt voor het gebruik van glaswerk (flessen, glazen etc.) Op beide punten zal extra gecontroleerd worden om groepsvorming, en verwonding door glasscherven, te voorkomen en benodigde EHBO inzet te beperken. Neem afval mee naar huis i.v.m. mogelijk besmettingsgevaar bij het gebruik van de aanwezige afvalbakken. 

 • TOILETVOORZIENINGEN - Ga voorafgaand aan uw bezoek thuis naar het toilet. De toiletvoorzieningen op het Henschotermeer, onder strikte voorwaarden, beperkt opengesteld zijn.

 • AFSTAND HOUDEN - Houd onderling altijd de minimale 1,5 meter afstand aan! Dit geldt niet voor personen die deel uitmaken van één gezin of huishouden. Dit geldt op het parkeerterrein, fietsenstalling, onderweg naar de ingang en op het gehele Henschotermeer terrein dus ook in het water! Volg de aangegeven looproutes en houd daarbij altijd rechts aan. Bij het niet opvolgen van deze essentiële basismaatregel kunt u hierop worden aangesproken. Bij herhaling kunnen toezichthouders u sommeren het terrein direct te verlaten.

 • BETALINGEN ALLEEN PIN OF CONTACTLOOS - Het is mogelijk dat tijdens uw bezoek één van de horeca punten is geopend waar u een ijsje, snacks of drinken kunt kopen en meenemen. Houd u zich ook hier aan alle voorschriften en aanwijzingen van het personeel en voorkom groepsvorming. Houd er ook rekening mee dat u alleen contactloos of per pin kunt betalen. 

 • BLIJF NIET LANGER DAN NODIG - Verlaat bij aankomst of vertrek direct de parkeerplaats of fietsenstalling en volg alle aanwijzingen op wat betreft de looproute. Dit geldt ook bij uw vertrek, blijf niet onnodig hangen bij de ingang, op de toegangswegen, op de parkeerplaats of in de fietsenstalling!

 • EHBO - Tijdens uw bezoek zal het niet altijd mogelijk zijn om EHBO op de standaard wijze te verlenen en bij eenvoudige hulpvragen zal er afstand worden gehouden. Wij volgen hierin de adviezen van het Rode Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad op. Bij ernstige calamiteiten zullen professionele hulpdiensten worden ingeschakeld.


Tenslotte willen wij u erop wijzen dat ondanks alle getroffen maatregelen het bezoek aan en verblijf op
Recreatiegebied Henschotermeer volledig uw eigen verantwoording en op eigen risico is!