Menu Betaal
parkeren online

Henschotermeer

INFORMATIE M.B.T. MAATREGELEN CORONAVIRUS

Update: 20 december 2021

Bij het Henschotermeer zijn onderstaande maatregelen van kracht;

BLIJF THUIS ALS... - Voor iedereen geldt: blijf thuis als u één van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°) of koorts (38 C° of hoger). Blijf ook thuis als iemand in uw huishouden koorts heeft (38 C° of hoger) en/ of benauwdheidsklachten.

 • VOLG AANWIJZINGEN OP - Als bezoeker van het recreatiegebied Henschotermeer dient u alle aanwijzingen van personeel en toezichthouders ten alle tijden op te volgen en de regels, zoals die in verband met corona zijn opgesteld, na te leven.
 • OUD & NIEUW - Het is niet toegestaan om vuurwerk op en rond het Henschotermeer af te steken deze regel geldt voor het gehele jaar, dus ook in en rond de jaarwisseling! Ook is het ten strengste verboden om in groepsverband een Nieuwjaarsduik te nemen!
 • VOORAF ONLINE BOEKEN - U dient uw parkeerkaart, voorafgaand aan uw bezoek online te boeken via de website www.order.henschotermeer.nl  
 • BEPERKT AANTAL BEZOEKERS - Als blijkt dat door de toename van het aantal bezoekers de beheersbaarheid van de maatregelen en daarmee de veiligheid in het geding komt zal er door het beheer besloten kunnen worden het Henschotermeer en/of het parkeerterrein te sluiten.
 • PERSOONSTOEGANG ABONNEMENTHOUDERS - Bezoekers die in het bezit zijn van een persoonsabonnement kunnen bij entree heffing gebruik maken van hun abonnement. (deze is geldig vanaf aankoopdatum t/m 31 december) 
 • PARKEER ABONNEMENTHOUDERS - Bezoekers die in het bezit zijn van een parkeer jaarabonnement (geldig vanaf aankoopdatum t/m 31 december) hebben altijd de mogelijkheid om of parkeerterrein gebruik te maken. (behalve als het Henschotermeer gesloten is)
 • (OPEN)VUUR & GLAS VERBODEN - Barbecueën, het gebruik van kooktoestellen (ook op gas) en open vuur is op het gehele terrein verboden wat ook geldt voor het gebruik van glaswerk (flessen, glazen etc.) Op beide punten zal extra gecontroleerd worden om groepsvorming, en verwonding door glasscherven, te voorkomen en benodigde EHBO inzet te beperken. Neem afval mee naar huis i.v.m. mogelijk besmettingsgevaar bij het gebruik van de aanwezige afvalbakken. 
 • TOILETVOORZIENINGEN - Ga voorafgaand aan uw bezoek thuis naar het toilet. Alleen toiletvoorziening nr. 5 is , beperkt opengesteld. 
 • AFSTAND HOUDEN - Houd onderling altijd de minimale 1,5 meter afstand aan! Dit geldt niet voor personen die deel uitmaken van één gezin of huishouden. Dit geldt op het parkeerterrein, fietsenstalling, onderweg naar de ingang en op het gehele Henschotermeer terrein dus ook in het water! Volg de aangegeven looproutes en houd daarbij altijd rechts aan. Bij het niet opvolgen van deze essentiële basismaatregel kunt u hierop worden aangesproken. Bij herhaling kunnen toezichthouders u sommeren het terrein direct te verlaten.
 • BETALINGEN ALLEEN PIN OF CONTACTLOOS - Het is mogelijk dat tijdens uw bezoek één van de horeca punten is geopend waar u een ijsje, snacks of drinken kunt kopen en meenemen. Houd u zich ook hier aan alle voorschriften en aanwijzingen van het personeel en voorkom groepsvorming. Houd er ook rekening mee dat u alleen contactloos of per pin kunt betalen. 
 • EHBO - Tijdens uw bezoek zal het niet altijd mogelijk zijn om EHBO op de standaard wijze te verlenen en bij eenvoudige hulpvragen zal er afstand worden gehouden. Wij volgen hierin de adviezen van het Rode Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad op. Bij ernstige calamiteiten zullen professionele hulpdiensten worden ingeschakeld.

Tenslotte willen wij u erop wijzen dat ondanks alle getroffen maatregelen het bezoek aan en verblijf op
Recreatiegebied Henschotermeer volledig uw eigen verantwoording en op eigen risico is!